Ben je geïnteresseerd in een huis op Bonaire of heb je de wens zelf te gaan bouwen? Bij CF Verzekeringen bereken je gemakkelijk online je hypotheek. Daarna staan we natuurlijk persoonlijk voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden en een passende hypotheek af te sluiten.

Of je nu zelf op Bonaire gaat wonen of een huis wil kopen als investering, CF Verzekeringen ondersteunt je gedurende het hele proces. Van aanvraag en bemiddeling tot communicatie met taxateurs, makelaars, notarissen en aannemers.

Hypotheek

Stel, je wilt een woning kopen of herfinancieren op Bonaire, dan kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen.

Wij helpen je van begin tot eind bij het realiseren van deze woondroom. Om dit zo goed en snel mogelijk te doen hebben wij vaste contacten bij hypotheekverstrekkers, maar ook bij banken, verzekeraars, taxateurs en notarissen.

Met de door jouw aangeleverde informatie kunnen wij zo snel mogelijk beoordelen welke bank en hypotheek het beste bij je past, elke bank in de Caribbean heeft namelijk zo zijn eigen acceptatieregels en doelgroep(en). Hierdoor heb je een one-stop-shop op Bonaire en hoef je niet zelf naar bank A, B of C om een traject in te gaan.

Wij doen bijvoorbeeld zaken met Centrale Hypotheek Bank, CIBC, Vidanova Bank en Guardian.

Wij bekijken voor jou bij welke bank de hypotheekaanvraag de grootste kans van slagen heeft en onderhandelen voor jou bij de rente en de voorwaarden.

Samen met onze begeleiding van A-tot-Z, onze open communicatiestructuur en verwachtingsmanagement kijken wij graag met je naar de beste oplossing.

Het kan zijn dat de bank een overlijdensrisicoverzekering nodig acht. Wij verzorgen een goede aanvraag op Bonaire en koppelen de verzekering aan de hypotheek.

Een hypotheek en verzekeringen aanvragen op Bonaire werkt net iets anders dan normaal, dus wil je hierover advies?
Neem dan contact met ons op.

1: Hoe hoog is mijn maximale hypotheek op Bonaire?

Dit is moeilijk te zeggen en hangt van verschillende factoren af; bijvoorbeeld de hoogte van het inkomen, acceptatiecriteria van de banken en of er bijvoorbeeld huurinkomsten uit de woning zijn of gaan komen. Voor een indicatie kun je onze online tool gebruiken. Uiteraard kun je altijd een afspraak maken bij ons voor een advies op maat te krijgen.

2: Hoeveel eigen geld moet ik inleggen om een hypotheek op Bonaire te krijgen?

De meeste banken geven aan dat er 30% van de getaxeerde marktwaarde aan eigen geld ingebracht moet worden, in sommige situaties kan dit ook minder zijn. Daarnaast zijn er ook aanvullende kosten waar je rekening mee moet houden, zoals de 5% overdrachtsbelasting, notariskosten, taxatiekosten en advies- en bemiddelingskosten voor je hypotheek. Dit percentage van 30% kan ook lager zijn, maar dat hangt af van alle variabelen in de hypotheekaanvraag.

Voorbeeld:
Een huis kost $ 200.000,- . De hypotheek bedraagt dan 70% , dus $ 140.000,- De aanvullende kosten zijn circa $ 16.000,- Deze aanvullende kosten moet je ook uit eigen middelen betalen. Dit betekent dat je dan $ 76.000,- aan eigen geld moeten inleggen. Maar, dit kan in sommige situatie ook minder zijn. Elke aanvraag is maatwerk.

3: Hoe kom ik aan zoveel eigen geld?

Dit kan spaargeld zijn vanuit je priv├ę situatie of vanuit je BV of een lening van familie/kennissen. Als je genoeg overwaarde hebt in Nederland, kan je misschien de hypotheek in Nederland verhogen om zo de inbreng van eigen geld te realiseren.

4: Heeft een hypotheek op Bonaire dezelfde voorwaarden als in Nederland?

Nee, sommige voorwaarden zijn hetzelfde maar hypotheken op Bonaire kennen ook andere voorwaarden dan in Nederland. Crooij & Flipse adviseert je over de verschillende voorwaarden.

5: Kan ik in Nederland een hypotheek afsluiten om een huis op Bonaire te kopen?

Nee, banken in Nederland accepteren geen onderpand op Bonaire als zekerheid.

6: Kan ik op Bonaire een aflossingsvrije hypotheek afsluiten?

Nee, de banken willen alleen een annuïteiten hypotheek afsluiten. Bij hoge uitzondering wordt een klein deel van de hypotheek aflossingsvrij verstrekt met vaak een korte looptijd.

7: Hoe lang duurt het voordat mijn hypotheek op Bonaire is afgesloten?

Indien alle gevraagde documenten aanwezig zijn en de aanvraag is niet erg ingewikkeld, dan bestaat de kans dat je binnen 5 werkdagen een akkoord krijgt. Bij de complexere aanvragen duurt het vaak langer en uiteraard hangt de verwerkingstijd ook af van de bank af waar de aanvraag loopt.

Neem contact met ons op

Makelaar, aannemer of projectontwikkelaar

Ben je makelaar, (project)ontwikkelaar of belegger in priv├ę? Dan kunnen wij jou goed bijstaan in de communicatie naar je potenti├źle kopers, mochten zij een hypotheek nodig hebben voor de aankoop van jouw huis of appartement.

Neem contact met ons op